Activiteiten

Nationaal en internationaal

Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

Organisatoren

Locaties

NKWK Onderzoekslijn(en)

Samenwerkingspartners Nationaal

Samenwerkingspartners Nationaal (Anders)

Samenwerkingspartner(s) internationaal

National Partners

National Partners (Other)

International Partners

Reset filters

List of Evenementen

IMPREX

september 30
KNMI – Globaal, Utrechtseweg 297
De Bilt, 3731 GA Nederland

Binnen IMPREX is de afgelopen jaren onderzocht hoe de samenleving zich beter kan voorbereiden op extreme hydrologische omstandigheden zoals overstromingen en extreme droogte. Hiervoor is gewerkt aan het verbeteren van de voorspellingen en het risicomanagement van hydrologische extremen. Om deze verbeteringen in te bedden in de praktijk, is nauw samengewerkt met verschillende gebruikers uit de watersector, onder meer op het gebied van energie, transport, landbouw, stedelijk waterbeheer en overstromingsrisico's.

Lees meer »

Samenwerking RWS – South Florida Water Management District

13 juni 2020
Florida SFWMD, 3301 Gun Club Road
West Palm Beach, FL 33406 Verenigde Staten

Samenwerking gericht op waterbeheer en crisismanagement bij te weinig en te veel water. Aard van de samenwerking: Memorandum of Agreement

Lees meer »

SEDNET – Sediment Network

13 juni 2020
SEDNET Brussel, Brussel, België

SEDNET is een Europees netwerk voor het opnemen van vraagstukken en kennis rond sediment in Europese strategieën voor het bereiken van een goede milieustatus en om nieuwe instrumenten voor sedimentmanagement te ontwikkelen. De focus ligt op alle sedimentkwaliteits- en kwantiteitsvraagstukken op de schaal van een stroomgebied, variërend van zoetwater- tot estuariene en mariene sedimenten. SedNet brengt experts uit de wetenschap, overheid en bedrijfsleven samen.

Lees meer »

eWatercycle II

13 juni 2020
TU Delft Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, Stevinweg 1
Delft, 2628 CN Nederland

Het begrijpen van waterbewegingen op wereldschaal is essentieel voor de samenleving om overstromingen, droogten en het effect van landgebruik op de waterbalans te voorspellen. Grootschalige hydrologie is echter moeilijk omdat, vanuit een hydrologisch oogpunt, elk veld, elke straat en elk deel van de wereld uniek is. We kunnen begrijpen en beschrijven hoe water zich op deze locaties verplaatst op lokale schaal, maar door de extreme ruimtelijke variabiliteit is het moeilijk om dergelijke processen op een wereldwijde schaal vast te leggen.…

Lees meer »

ERA Waterworks 2016-2019

31 juli 2020 @ 00:00 - 23:59
Brussel, Brussel, België

Koppeling (van instituten) is er al buiten NKWK om. Aard van de samenwerking: Memorandum of Understanding, Memorandum of Agreement, Letter of Intent, Lidmaatschap, Verdrag, Samenwerkingsovereenkomst. Samenwerking van onderzoeksinstituten en daardoor innovatie en grotere kosteneffectiviteit.

Lees meer »
+ Exporteer Evenementen