Activiteiten

Nationaal en internationaal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

eWatercycle II

13 juni 2020

Het begrijpen van waterbewegingen op wereldschaal is essentieel voor de samenleving om overstromingen, droogten en het effect van landgebruik op de waterbalans te voorspellen. Grootschalige hydrologie is echter moeilijk omdat, vanuit een hydrologisch oogpunt, elk veld, elke straat en elk deel van de wereld uniek is. We kunnen begrijpen en beschrijven hoe water zich op deze locaties verplaatst op lokale schaal, maar door de extreme ruimtelijke variabiliteit is het moeilijk om dergelijke processen op een wereldwijde schaal vast te leggen. We noemen dit ‘de vloek van de lokaliteit’.

Daarbovenop bestaan ​​bestaande hydrologische modellen in een grote verscheidenheid aan programmeertalen, standaarden enz. Die beperken hun herbruikbaarheid en reproduceerbaarheid. In het eWaterCycle II-project ontwikkelen we een raamwerk waarin hydrologische modelbouwers kunnen samenwerken in een samenwerkingsomgeving.

Het doel van het eWaterCycle II-project is de hydrologische gemeenschap te voorzien van tools die:

  • Het gebruik mogelijk maken van een breed scala aan modellen, geschreven in verschillende programmeertalen, zonder die talen te moeten leren.
  • Modellen uitvoeren die grote hoeveelheden geheugen en CPU’s nodig hebben.
  • Toegang bieden tot alle relevante datasets van de community
  • Geavanceerde use-cases mogelijk maken, zoals data-assimilatie en model-koppelingsstudies.
  • Het delen van modellen met de hele community toestaan, zowel voor het citeren (DOI’s) als voor hergebruik.

Uiteindelijk is het de bedoeling hydrologen een toolset te bieden waarmee ze elkaars modellen kunnen uitvoeren, maar ook modellen kunnen aanpassen, koppelen en eraan sleutelen, zonder elkaars gedetailleerde code te hoeven ontrafelen.


Meer weten over een activiteit
Neem contact op!

Locatie

TU Delft Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen
Stevinweg 1
Delft, 2628 CN Nederland
+ Google Maps