Verslag: Speciale bijeenkomst Kennismanagement

De verschillende onderzoekslijnen van het NKWK beginnen op stoom te komen. Nu wordt het tijd om na te denken over de manier waarop we de nieuwe inzichten en ervaringen onderling uitwisselen en toegankelijk maken voor een breder publiek. De Taskforce Kennismanagement organiseerde daarom een speciale bijeenkomst op 14 december 2017, met hulp van Deltares.

De bijeenkomst was bedoeld voor de trekkers van de NKWK-onderzoekslijnen en de kenniswerkers van de deelprogramma’s van het Deltaprogramma. Wat willen ze met kennismanagement bereiken? Voor wie doen ze het? En wat hebben ze daarbij nodig aan technische voorzieningen? Duidelijk werd dat de ideeën over kennismanagement uiteenlopen, en de uitwerking dus maatwerk vereist.

De belangrijkste uitkomsten waren een gemeenschappelijk taalgebruik, inzicht in onderlinge relaties en noodzakelijke voorwaarden (“hoe maak je het leuk om kennis te delen?”), en eerste gedachten over kennismanagementacties. Rond de zomer van 2018 zal de Taskforce een vervolgbijeenkomst organiseren.

Vragen over het Taskforce Kennismanagement? Neem contact op met Jos van Alphen, [emailantispam]jos.van.alphen@deltacommissaris.nl[/emailantispam].

Lees het verslag van de bijeenkomst kennismanagement NKWK/Deltaprogramma